AnnonsTC

& nbsp

& nbsp

Det ökända QuadrigaCX-ärendet undersöks i Kanada. Ontario Securities Commission (OSC) fann tidigare QuadrigaCX-vd Gerald Cotten skyldig till missbruk av användarnas medel. I stället för att lägga kundernas pengar i kylförvaring, köpte Gerald fastigheter över hela världen.

Cotten och hans fru fick lyxigendom (mer än 16 fastigheter i Nova Scotia, British Columbia, etc.), yachter, dyra bilar, personliga flygplan och mer.

Gerald Cotten missbrukats minst $ 115 miljoner personliga behov

Redan 2016 var QuadrigaCX en av de största platserna för handel med cryptocurrency i Kanada. Med ingen officiell registrering lockade den till mer än 76 000 användare. Utbytesdirektören lagrade påstås ha minst 169 miljoner dollar i kalla plånböcker, med lösenord kända av Cotten själv. Han använde inte börsens officiella plånböcker för att hålla pengarna, utan skickade dem till sina egna konton och plånböcker:

”Cotten var den enda personen med lösenord till kontona som innehade Quadrigas medel – cryptocurrency och kontanter – värda ungefär en fjärdedel miljarder amerikanska dollar. Ingen visste hur man hittar pengarna. ”

Gerald använde 115 miljoner dollar för bedrägliga affärer på andra stora börser. Han flyttade kundernas medel från pelare till post utan samtycke från börsens användare.

OSC släppte Rapportera idag med hela listan över Cottens gärningar. Enligt rapporten tappade Cotten minst 28 miljoner dollar i misslyckad handel på tre andra börser. Han använde också ett gäng falska konton på sitt utbyte för att emulera intresse från detaljhandelsinvesterare.

Undersökningen tog 10 månader, med tidigare utbytesanställda som diskuterades. Ett representativt råd utsågs för dem för “Den sårbara gruppen hade små medel att förfölja påståenden i det komplexa CCAA-förfarandet.”

Per den provinsiella kanadensiska tillsynsmyndigheten:

“Denna brist på registrering underlättade Cottens förmåga att begå storskalig bedrägeri utan upptäckt. Så gjorde inte frånvaron av intern kontroll över Cotten. Från och med 2016 hade Cotten ensam kontroll över ett företag som hade hundratusentals klienter och transakterade över en miljard dollar fiatvalutatillgångar och över fem miljoner krypto-tillgångar. Han drev verksamheten som han såg passande, utan ordentligt system för intern kontroll och kontroller eller ordentliga böcker och dokument ”.

Ett Ponzi-schema som ser ut som modern teknik

Tillsynsmyndigheterna hävdar att Cotten spenderade klienters pengar för att täcka budgethål och skicka utbetalningar som några av dem begärde. Detta innebär att bilden av det dåvarande “licit” -utbytet (och cryptocurrency-operatören) bara var en högteknologisk täckning för ett klassiskt Ponzi-system.

Vid en brist på fond öppnade den 30-åriga verkställande direktören falska konton med sammansatta saldon (både i fiat och crypto) för att utföra falsk handel med QuadrigaCX-användare.

Gerald Cotten dog av Crohns sjukdom i Indien, medan han var på smekmånad med sin fru. Advokater för utbytesinvesterarna krävde att hans kropp skulle vara det uppgrävda, på grund av de konstiga omständigheterna i hans död. Krypto-anhängare misstänker att han fortfarande lever, gömmer sig för dom och kanske bor någonstans i Asien med en ny identitet.


Få dagliga krypto-nyheter på Facebook | Twitter | Telegram | Instagram


VARNING Läs mer

De åsikter som uttrycks i artikeln är helt och hållet författarnas och representerar inte de från och inte borde tillskrivas ZyCrypto. Den här artikeln är inte avsedd att ge ekonomisk rådgivning. Gör din egen forskning innan du investerar i någon av de tillgängliga kryptokurserna.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here