Annons1xbit

& nbsp

& nbsp

Mati Greenspan, grundare av Quantum Economics och en cryptocurrency handlare och analytiker anges i en PIP att på bara 15 dagar från 26 april den årliga inflationen på Bitcoin skulle gå från 3,65% till bara 1,8%.

Nedgången är ungefär hälften av den globala årliga inflationstakten, som stöds av en bifogad graf över den globala inflationstakten från 2014 till 2024. Enligt QE: s VD, vid den inflationstakten, skulle antagandet av cryptocurrency inte behöva växa att upprätthålla priset längre.

Debatten mellan inflation och utbud / efterfrågan

Twitter-communityn sände sina synpunkter på tweeten och hävdade mest att inflationen inte skulle orsaka en prissvängning, eftersom Bitcoin mestadels påverkades av utbud och efterfrågan. Enligt de flesta medlemmar skulle inflationstakten för cryptocurrency inte betyda om det inte fanns någon efterfrågan på det, eftersom människor skapade värde för saker de ville ha.

Men det fanns de som gick med på Matis påståenden, med hänvisning till att han förstod värdet av upptrappande knapphet och inflationens påverkan på priset. De godkände också att inflationstakten sjunker i framtiden, vilket inte är fallet för den globala inflationstakten.

Vidare delades en bild som visar en förklaring av Matis tweet. Från den här bilden, efter att Bitcoin hade halverats, skulle bara $ 200 miljoner per månad behövas för att upprätthålla ett pris på $ 7k. Från tidigare siffror på en tillgänglig $ 400 miljon kan priset utan tvekan öka.

Bitcoin halverar inflationen och priset

De Bitcoin halvering förväntas äga rum i mitten av maj, vilket kommer att ha många effekter på priset och inflationstakten. Enligt Mati Greenspan kommer halveringen att minska inflationstakten från 3,65% till 1,8%. Han hävdar vidare att om 4 år skulle denna ränta sjunka till 0,9%. Dessa priser är mycket låga jämfört med de globala ekonomiska priserna, som för närvarande är instabila på grund av effekterna av coronavirus.

Bitcoin-halvering är viktigt eftersom det styr tillgången på cryptocurrency. Därför kan det inte finnas ett överutbud av Bitcoin på marknaden, och det kan inte heller utnyttjas fler Bitcoins när efterfrågan växer. Som sådant kan det minkande utbudet påverka priset enormt, eftersom köpare och köpare skulle vilja köpa.

De tidigare halveringshändelserna har haft liknande effekter på inflationstakten och priset. Till exempel hände den andra Bitcoin-halveringen den 9 julie, 2016 orsakar en minskning från 25 BTC per block till 12,5 BTC per block. Priset på halveringsdagen var $ 650,63 men sköt till 758,81 $ inom 150 dagar. Därför kommer halveringen precis som spekuleras av Mati Greenspan att påverka både inflationstakten och priset.


Få dagliga krypto-nyheter på Facebook | Twitter | Telegram | Instagram


VARNING Läs mer

De åsikter som uttrycks i artikeln är helt och hållet författarnas och representerar inte de från och inte borde tillskrivas ZyCrypto. Den här artikeln är inte avsedd att ge ekonomisk rådgivning. Gör din egen forskning innan du investerar i någon av de tillgängliga kryptokurserna.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here