AnnonsTC

& nbsp

& nbsp

Blockchain har kommit långt ifrån att bara vara den bakomliggande tekniken bakom Bitcoin och andra kryptokurser för en hel global teknisk distribuerad huvudbok. När Bitcoin först dök upp på den finansiella scenen, taggades den av många som något som användes av brottslingar och därför dess ryggraden då var blockchain-nätverket också lutat till något som stödde den orsaken.

Blockchain-nätverket har utvecklats snabbt framåt från bara något som är associerat med cryptocururrency till något mycket större. Blockchain-antagandet har varit oerhört, från enorma finansiella företag som JPMorgan Chase till många företagsinstitutioner som Microsoft och till och med vissa länder (Kina), tekniken har fått i uppdrag att utföra många funktioner åt sidan för att möjliggöra cryptocurrencies. Under sina tio års existens har Blockchain stolt på privatlivet och därmed tillhandahållit absolut anonymitet för alla transaktioner eller åtgärder som sker via nätverket. Även om detta kanske är den uppfattade tanken hos många, är det kanske inte helt sant.

Samtidigt är potentialen utan tvekan enorm, crypto-fans och investerare är nu oroliga för det faktum att blockchain fortfarande saknas inom vissa områden, inklusive integritet. Cryptocururrency har blivit kraftverket i finansvärlden på grund av så många saker och en sådan är den totala integriteten som den uppfattas ge. Avskaffandet av tredjepartskällor och ett centralt kontrollorgan spelar också en viktig roll i antagandet av cryptocurrencies, vilket betonar det faktum att många begär privatliv i de finansiella scenerna.

Blockchain ger i verkligheten bara pseudonymitet och inte total anonymitet. Många experter tror att offentliga blockchains inte erbjuder det vi tror att de erbjuder och de flesta kryptokurser på dem kommer sannolikt att spåra sina transaktioner. Under 2012 bröt frågor om blockchain och dess påstådda integritet efter en läckad varning från en FBI-rapport som påstås varna säkerhetstjänster om att cryptocurrencies tillhandahöll ett “verktyg för att generera, överföra, tvätta och stjäla olagliga medel med viss anonymitet.” Många experter betonade ordet “några” i läckan vilket innebar att många kryptokurser valutor byggda på offentliga blockchains inte erbjuder total anonymitet utan bara pseudonymitet. Det avslöjades senare att om ägaren till en privat transaktionsnyckel avslöjas kan alla efterföljande eller tidigare transaktioner spåras till den personen.

Pavlo Radchuk, ledarutvecklaren på ett framträdande blockchain-säkerhetsföretag, uppgav att offentliga blockchains inte skapades för Integritet och att alternativet pseudonymitet inte ens räcker för att dölja och skydda ens identitet. Han hävdade vidare att Bitcoin och Ethereum användare kan spåras med hjälp av informationen som lagras på webbplatserna de besöker, inklusive IP-adress, deras namn och fysisk adress.

Teorin om anonymitet och pseudonymitet i blockchain-nätverket började få grund eftersom polisen började spåra Bitcoin-transaktioner framgångsrikt. Denna händelseomveckling gjordes efter att ägaren till ”Silk Road”, en mörk webbmarknad blev arresterad. FBI kunde spåra och spåra över 700 000 BTC från hans webbplats till personliga plånböcker av hans genom många transaktioner.

Blockchain-anonymitetskonceptet kändes plötsligt för bra för att vara sant och känns fortfarande på det sättet idag, men den hårda verkligheten är att tekniken har misslyckats med att leverera vad den stoltade sig mest på. Total integritet i Blockchain-nätverket är inte en lyx som tekniken har råd med.


Få dagliga krypto-nyheter på Facebook | Twitter | Telegram | Instagram


VARNING Läs mer

De åsikter som uttrycks i artikeln är helt och hållet författarnas och representerar inte de från och inte borde tillskrivas ZyCrypto. Den här artikeln är inte avsedd att ge ekonomisk rådgivning. Gör din egen forskning innan du investerar i någon av de tillgängliga kryptokurserna.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here