Annons1xbit

& nbsp

& nbsp

För bara några timmar sedan, Bitcoin såg en enorm 20% krasch ner till 8 000 dollar på de flesta börser. Mer än 200 miljoner dollar i Bitcoin-länkar likviderades inom 25 minuter på BitMEX, men tjurar lyckades hoppa tillbaka ganska anständigt och BTC handlar för närvarande till cirka 8 800 dollar.

Är Bitcoin’s trend nu död? Inte nödvändigtvis är BTC fortfarande extremt stark, och känslan kring den är positiv även efter den senaste korrigeringen. Bitcoin har varit i en trend i nästan två månader och har sett en minimal nackdel. En våldsam korrigering förväntades säkert någon gång.

Inte är allt dåliga nyheter för Bitcoin

Med mindre än 48 timmar bort från halveringen kastade Bitcoin sig i väntan på händelsen även om många handlare trodde att den digitala tillgången skulle fortsätta att gå upp.

Källa: Santiment

Enligt en nyligen tweet av Santiment har Bitcoin dock sett en enorm topp i sin sociala medievolym (hur många pratar om något online). Detta indikerar ofta att Bitcoin är redo för en full rebound.

Paul Tudor Jones, hedgefondförvaltare hävdar att Bitcoin fortfarande är undervärderat i förhållande till guld och att pengarutskrift driver ned värdet på fiatvalutor. Det verkar som om Tudor nu är en stort fan av Bitcoin. Det är uppenbart att det institutionella intresset för Bitcoin växer när förtroendet för fiatvalutor minskar och cryptocurrencies är de enda tillgångar som verkligen bokför vinster under den nuvarande pandemin.

Kommer denna halvering att skjuta upp Bitcoin på lång sikt?

Historia har visat oss det Bitcoin-halvningar är oerhört fördelaktiga för den digitala tillgången men inte på kort sikt. I själva verket hade de sista 2 halvingarna i princip ingen effekt på Bitcoin dagen för halveringen eller dagarna efter. Bitcoin såg emellertid meteoriska vinster veckor och månader senare drabbade hela tiden.

Kan det hända igen? Det är definitivt möjligt med tanke på att vi har sett en hel del ackumulering under de senaste två månaderna. Senare statistik har visat att antalet Bitcoins på börser har minskat avsevärt under de senaste tre månaderna vilket indikerar att handlare är redo att inneha den digitala tillgången.

Kommer 20 000 $ att vara målet för Bitcoin? Kanske är det närmaste motståndsområdet för Bitcoin mellan 10 000-11 000 $ men det finns inte mycket motstånd ovanför detta område.


Få dagliga krypto-nyheter på Facebook | Twitter | Telegram | Instagram


VARNING Läs mer

De åsikter som uttrycks i artikeln är helt och hållet författarnas och representerar inte de från och inte borde tillskrivas ZyCrypto. Den här artikeln är inte avsedd att ge ekonomisk rådgivning. Gör din egen forskning innan du investerar i någon av de tillgängliga kryptokurserna.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here