Annons1xbit

& nbsp

& nbsp

Cryptocurrency fortsätter att gå igenom en hausseartad väg i många afrikanska länder. Även med strikta regelverk, Bitcoin har fortsatt att trotsa oddsen medan de rycker in siffrorna med en ständigt ökande handelsvolym. Detta har varit fallet med Zimbabwe.

Den ledande Cryptocurrency har enligt uppgift ökat med 18% över marknadskursen strax efter att den zimbabwiska regeringen beordrade stängningen av landets största digitala betalningsapplikation Ecocash.

Zimbabwe förbjuder digitala transaktionsplattformar

Den zimbabwiska baserade mobilöverföringsapplikationen som kontrollerar 94% av landets mobilöverföring ombads att sätta stopp för all sin handelsverksamhet efter ett skriftligt pressmeddelande från regeringen, där ledande mobilbaserade transaktionsplattformar som OneMoney, MyCash, TeleCash, och EcoCash ombads att snabbt fälla ihop.

I ett uppföljningsförklaring förstärkte den zimbabwiska reservbanken betydelsen av förbudet med specifika policyer som styr alla former av transaktioner som förväntas genomföras framöver.

Bortsett från avstängningen av alla finansiella transaktioner har alla former av finansiella transaktioner inklusive bulktransaktioner från varje mobilleverantör avbrutits med omedelbar verkan, med undantag för varor, tjänster och betalningar för tjänster, såsom vatten, strömförsörjning och lufttidstransaktioner, alla med en daglig gräns på $ 5000 (13.81597 USD) per dag. Pengar likvidation av alla former har också begränsats till landets banksystem.

Regeringen hävdar att förbudet genomfördes i ett försök att återuppliva landets lokala Fiat-valuta; den zimbabwiska dollarn, som har fortsatt att kollapsa sedan året började, med inflationen stigande med 750%.

Rapporter från Times avslöjade också att börsen beordrades att stoppa all sin handelsverksamhet trots att investerare har fortsatt att tvinga sig mot aktiemarknaden som en av deras säkraste investeringsplattformar på grund av dess lovande prestanda.

Fortfarande kämpar ZWD för att komma ikapp med den ständigt föränderliga zimbabwiska ekonomin. På mindre än ett år efter att den åter introducerades på marknaden har Zimdollar, som är den femte lokala valutan som ska inrymts, utvecklats långt under förväntningarna, även efter att regeringen stoppade den inhemska användningen av andra utländska valutor (USD, japansk yen, och pund sterling).

Samtidigt hade Ecocash tidigare meddelat kunderna om sina beslut att trotsa förbudet en dag innan den omvända banken anpassade sig till regeringen. Plattformen för överföring av pengar som betjänar över 10 miljoner invånare, av vilka de flesta är obetalda, hade uppmanat sina kunder att ignorera förbudet och fortsätta handeln oavsett.

EcoCash förklarade att förordningen godkändes av den indiska reservbanken och förklarade att förbudet inte innehåller vatten förrän Zimbabwes reservbank har gett en direkt order.

Men när reservbanken tar ställning med regeringen är det inte klart när eller om plattformen tillsammans med dess motsvarigheter kommer att fortsätta att bedriva verksamhet.


Få dagliga krypto-nyheter på Facebook | Twitter | Telegram | Instagram


VARNING Läs mer

De åsikter som uttrycks i artikeln är helt och hållet författarnas och representerar inte de från och inte borde tillskrivas ZyCrypto. Den här artikeln är inte avsedd att ge ekonomisk rådgivning. Gör din egen forskning innan du investerar i någon av de tillgängliga kryptokurserna.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here