Annons1xbit

& nbsp

& nbsp

Bitcoin hashrate har upplevt ett stort fall på 40,83 miljoner bara några dagar efter tredje halvering. Detta är trots det stigande priset på cryptocurrency som har stigit 5,68% under det senaste dygnet. Enligt data från blockchain.com, hashraten kraschade från över 136 miljoner från den 10 maj till drygt 95 miljoner den 12 maj, dagen för halveringen, och har inte återhämtat sig sedan dess.

Pris, å andra sidan, har stigit från under 9 000 $ vid halveringen till över 9 500 $ vid tidpunkten för rapporteringen. Detta kommer på hälarna på en rapport av Okex vilket antyder att hausseartade känslor på Bitcoin återvände efter den händelserika tredje halveringen.

Enligt rapporten kommer det hausseartade känslan att komma upp trots en nedgång Bitcoin öppet intresse. Det säger också att skärpningsområdet för den enskilda valutan är ett bra tecken på positivt känsla, även om mer säljtryck kommer att öka under de kommande veckorna.

Prisbeteendet är emellertid överraskande eftersom hashratet och priset på Bitcoin är starkt korrelerat historiskt. Under 2017 var till exempel korrelationsnivån över 91%, vilket innebär att hashrat och pris vanligtvis förväntas gå i samma riktning. Priset på tillgången upplevde ingen spektakulär rörelse före och efter halveringen, men klarar sig bättre än hashraten.

Detta kan bero på det faktum att vissa mindre effektiva gruvarbetare kan backa ut som en följd av 50% minskade blockbelöningar. Fler av sådana gruvarbetare kommer sannolikt att lämna om betydande prisvinster inte ses på kort sikt, så hashraten kan fortsätta att drabbas.

Samtidigt förväntas priset gå ännu högre inom det kommande året som det har varit trend med de två tidigare halvingarna. Alltidshöjd 2017 på nästan 20 000 dollar kom efter halveringen 2016, så kryptosamhället undrar om en ny heltidshöjd också är i horisonten efter årets halvering.


Få dagliga krypto-nyheter på Facebook | Twitter | Telegram | Instagram


VARNING Läs mer

De åsikter som uttrycks i artikeln är helt och hållet författarnas och representerar inte de från och inte borde tillskrivas ZyCrypto. Den här artikeln är inte avsedd att ge ekonomisk rådgivning. Gör din egen forskning innan du investerar i någon av de tillgängliga kryptokurserna.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here