Annons1xbit

& nbsp

& nbsp

Morgan Creek medgrundare, partner och stor Bitcoin tjur, Anthony Pompliano, säger att det är svårt att inte vara hausse på Bitcoin med tanke på det pågående kaoset i världen. Pompliano gjorde förklaringen på grund av den pågående spänningen angående fiatvaluta, särskilt den amerikanska dollarn som har betraktats som en reservvaluta i århundraden.

Flera frågor ställs upp om USD: s framtid på grund av den oskäliga utskriften av valutan från Federal Reserve. Fed har hittills i år skrivit ut biljoner dollar av flera skäl, varav ett är COVID-19-stimulansen både för företag och för enskilda medborgare att överleva de ekonomiska effekterna av pandemin. Detta har väckt oro bland finansiella experter som presidenten för Federal Reserve Bank of Minneapolis, sade Neel Kashkari i mars att Fed hade ett ”oändligt antal kontanter”.

Investerare rusar till Bitcoin för att undvika inflation

Eftersom Fed visar beredskapen att skriva ut USD oändligt, förväntar sig finansiella experter stor inflation orsakad av överskottet som översvämmer ekonomin. Investerare letar därför efter en alternativ reservvaluta och hittills pekar pilen mot Bitcoin. Bara i år har flera institutionella investerare rusat till Bitcoin-utrymmet, enligt hedgefondförvaltaren Michael Novogratz.

Den ledande institutionella Bitcoin-investeringsplattformen Gråskala har också köpt Bitcoin som aldrig tidigare, vilket tyder på en ökande efterfrågan från institutionella kunder. Plattformen har för närvarande 4,1 miljarder dollar i tillgångar under investering (AUM).

Detta växande intresse och efterfrågan kommer sannolikt att driva en tjurmarknad för tillgången så småningom. Detta är anledningen till att bitcoin också har ökat och de otroliga positiva resultaten förväntas även om den nuvarande prisutvecklingen inte är väldigt lockande.

En bättre häck än guld?

Det finns ett långvarigt argument om Bitcoin är en bättre säkring mot inflation än guld. Bitcoin är hittills en av de bäst presterande tillgångarna under 2020 och kan göra det ännu bättre.

Guld sägs dock ha ett inre värde till skillnad från Bitcoin och är mer stabilt. Den senaste tidens ökade intresse för Bitcoin kan driva den till att slå guld i stor utsträckning inom en snar framtid, enligt Bitcoin-supportrar som uppmanar investerare att förvärva tillgången i stället för guld för att eventuellt vinna vinsten från den kommande tjurmarknaden som vitsord säger kommer att vara enorm.


Få dagliga krypto-nyheter på Facebook | Twitter | Telegram | Instagram


VARNING Läs mer

De åsikter som uttrycks i artikeln är helt och hållet författarnas och representerar inte de från och inte borde tillskrivas ZyCrypto. Den här artikeln är inte avsedd att ge ekonomisk rådgivning. Gör din egen forskning innan du investerar i någon av de tillgängliga kryptokurserna.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here