Annons1xbit

& nbsp

& nbsp

En man har tagit till Twitter för att sända sin berättelse efter att han tydligen fallit offer för en phishing-attack. I en video som sedan dess har väckt uppmärksamheten hos många kryptoentusiaster, säger en Eric Savics att han förlorade 12 Bitcoins i attacken som nu hotade hans dröm om att köpa sin egen lägenhet.

Tilltala mänskligheten

Eric publicerade videon på twitter i ett försök att söka hjälp för att återvinna sin förlorade BTC-stash. Enligt honom är hans 7-åriga hårda arbete nu uppe i rök. Eric fortsätter att vädja till den som stal hans Bitcoin att överväga att returnera en liten del så att han åtminstone kan börja någonstans i att bygga om sin portfölj.

Liksom många människor som kanske delar hans känsla, är Eric inte mycket av en teknisk person, som han medger. Uppenbarligen orkestrerades phishing-attacken via en skadlig version av hans hårdvaruplånbok.

På den ljusare sidan får offret massor av stöd från samhället – inklusive Binance VD, Changpeng Zhao. VD lovade till och med att leda sitt team till svartlista adressen till vilken BTC skickades. Detaljer om bedräglig transaktion kan hittas här, tillsammans med den mottagande adressen.

Den fula sidan av krypto

Det är inte första gången rapporter rapporteras om människor som tappat sina kryptoinnehav till bedragare och andra tekniska angripare som mestadels rovar på deras offrers tekniska okunnighet. Det är emellertid anmärkningsvärt att angripare inte bara är inriktade på individer. Några utbyten, inklusive Binance själv, har led attacker under de senaste åren. Sådana attacker avslöjar den mörka sidan av cryptocurrencies.

Beviljade, utbyten såväl som tillverkare av hårdvara plånböcker har ökat sitt spel för att skydda digitala tillgångar. En krypto-fläkt erbjöd sig att köpa Eric en ny hårdplånbok.

Crypto Vs Censur

Även om reaktionen på Erics berättelse är en av empati, särskilt med tanke på Binance VD: s erbjudande att svartlista den mottagande adressen, väcker den frågan om censur.

För det första har krypter lyckats vinna hjärtan genom att erbjuda ett gratis finansiellt system med noll regeringsstörningar, och nu kommer utbytarnas förmåga att blockera specifik adress driva rädsla för att regeringarna i framtiden kan börja beordra dem till svartlista målspecifik adress – och det kommer att trampa integritet och ekonomisk frihet som krypto fans har haft i flera år.


Få dagliga krypto-nyheter på Facebook | Twitter | Telegram | Instagram


VARNING Läs mer

De åsikter som uttrycks i artikeln är helt och hållet författarnas och representerar inte de från och inte borde tillskrivas ZyCrypto. Den här artikeln är inte avsedd att ge ekonomisk rådgivning. Gör din egen forskning innan du investerar i någon av de tillgängliga kryptokurserna.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here